Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SKF


Nystartade Falkenbergs SUP-klubb som på kort tid blivit Sveriges största SUP-klubb bjuder nu in till SM i Teknisk distans vid fanstatiska Skrea strand!
 
Nu är Paddelsystrarna på gång! För att öka mångfalden satsar flera föreningar på att locka tjejer och kvinnor med utländsk bakgrund till kanotidrotten.
 
I lördags den 19 juni somnade Ove Emanuelsson in efter en tids sjukdom. En väldigt fin människa och en fantastisk kanotist har lämnat oss, vila i frid Ove.
 
Vill ni inkludera Parakanotister i er verksamhet? Klart ni vill! Huskvarna KK registrerade sig via tjänsten "ParaMe", fick napp och har nu en Parakanotist som om ett par veckor kommer att besöka SM i Örkelljunga.
 

Tolvenregattan 2021

(2021-06-22 14:05)
Den första fullskaliga regattan på snart 2 år med deltagare i allra yngsta klasserna upp till seniorer avgjordes den gångna helgen på sjön Tolven i Hofors.
 
 
Idag presenterades sex nya namn i den svenska OS-truppen. Däribland Erik Holmer som tas ut på ”framtidskriteriet” till Kanotslalomtävlingarna i Tokyo, stort grattis Erik!
 
Slalomlandslaget levererade flera fina prestationer under världscuptävlingarna i tyska Markkleeberg. Bäst gick Erik Holmer som tog sig hela vägen fram till final!
 
Idag inleddes världscuptävlingen i Maraton i Paris, den första internationella tävlingen för landslaget sedan VM 2019. På Short track-distansen överraskade "sprintern" Melina Andersson och tog landslagets första seniormedalj sedan 2015!
 
Fjolårssäsongen ställdes in helt för Maratonlandslaget. Men nu är det dags igen och det är en laddad trupp med flera intressanta namn som är på plats i Frankrike när Världscuptävlingar väntar i helgen.
 
Världscuptävlingarna i Markkleeberg är igång! Både Kanotslalom och Kajakcross/Extreme Slalom väntar för den svenska truppen.
 
Idag lanserar vi hemsidan för projektet Freedom on Water, ett Erasmusprojekt för ökad inkludering av personer med funktionsnedsättning.
 
Paddlewpowersuccén från förra året håller i sig och nu har konceptet utökats med ett blått band som en direkt fortsättning på den gröna nivån.
 
Efter att Finland tvingats tacka nej till Sprint-NM står det nu klart att Jönköping tar över arrangemanget.
 
I helgen avgjordes SUP-SM i långdistanspaddling på sjön Sävelången i Lerum.
 

Postadress:
Lidköpings KF - Kanot
Kanothuset, Box 2146
53102 Lidköping

Kontakt:
Tel: 051065550
E-post: info@lidkanot.nu

Se all info